Kilo Korumada Dikkat Edilmesi Gerekenler

İdeal Kilo Koruma Yöntemleri

Kilo kontrolü, birçok kişi için merak konusu olup, kilo verme sürecinden sonra ideal kiloyu korumak da önemlidir. Verilen kiloların geri alınmaması için doğru beslenme alışkanlıklarının sürdürülmesi gereklidir. Bu süreçte diyetisyenler, kişinin ihtiyaçlarına ve yaşam tarzına uygun beslenme planlarıyla destek sağlarlar. Ömür boyu sürekli diyet yapmak yerine, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıklarını benimsemek önemlidir. Diyetisyen Elif Bozyel gibi uzmanlar, bireylere bu süreçte rehberlik ederek, kalıcı ve sağlıklı kilo kontrolünü desteklerler.
Kilo Korumada Dikkat Edilmesi Gerekenler - Kilo Verme Diyet Listesi - Diyetisyen Elif Bozyel
Kilo Korumada Dikkat Edilmesi Gerekenler - Kilo Verme Diyet Listesi - Diyetisyen Elif Bozyel
Kilo korumada dikkat edilmesi gerekenler birçok kişi için merak konusudur. Çoğu kişinin aklına takılan soru; ‘Kilo verdikten sonra ne olacak, hep böyle mi besleneceğim kilo almamak için?’ oluyor.
İdeal Kilo Koruma Yöntemleri - Diyetisyen Elif Bozyel
İdeal Kilo Koruma Yöntemleri - Diyetisyen Elif Bozyel
Cidden de işin zor olan kısmı bu; verdiğimiz kiloları geri kazanmamak, ideal kiloyu korumak. Tabi ki ömür boyu diyet yapmayacağız. Bu çok saçma ve eziyet verici olur. 

Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarının Sürdürülmesi

Kilo verme döneminde kazandığımız sağlıklı beslenme alışkanlıklarını ne kadar sürdürebildiğimiz verdiğimiz kiloyu korumamızda en büyük etken. Hepimiz kahvenin yanında çikolatanın güzel gideceğini düşünüyoruz. Ancak onu yerken kafada kilo alır mıyım kaygısının olma bile bireyi tartıda olumsuz etkileyebilir. Bu tarz vücudu strese sokan düşünceler vücuttan kortizol hormon salınımı uyarır ve bu stres hormonu tek başına kilo artışına sebep olabilir. Stresin bile sebep olabileceği bu tartıdaki yansımalardan kendimizi nasıl koruyacağız en önemli soru. İki farklı davranıştan bahsederek açıklamaya çalışalım.
Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarının Sürdürülmesi - Göktürk Diyetisyen - Diyetisyen Elif Bozyel
Sağlıklı Beslenme Alışkanlıklarının Sürdürülmesi - Göktürk Diyetisyen - Diyetisyen Elif Bozyel
Bir birey kahve yanında çikolata paketinin tamamını bitiriyor olsun, diğeri ise güne yayarak aynı paketi içtiği çayların, kahvelerin yanında tüketiyor olsun. Burada paketin tamamını bitirdiği için her iki bireyin de aldığı kalori aynı olmasına rağmen güne yayarak tüketen kişi bu durumdan en az zararla çıkar yani tartıya yansıyan diğer bireyin tartı sonuçlarına göre daha masum olacaktır. Burada olay birim zamanda vücuda giren şekerdir. Arka arkaya gelen tüketimler kan şekerinde çok daha büyük pik yaparken, aralıklı zaman dilimlerinde vücuda giren şeker bu kadar büyük kan şekeri yüksekliklerine dolayısıyla şeker yüksekliğinin getirdiği sonuçlara da daha az maruz kalacaktır. 

Yavaş Yeme Alışkanlığının Sürdürülmesi

Yavaş yeme, iyi çiğneme alışkanlığı da birim zamanda vücuda giren kaloriyi azaltacağı için kilo verme sonrası koruma döneminde sürdürülmesi gereken alışkanlıklardandır. Ayrıca vücuda zararı olabileceğini düşündüğümüz basit karbonhidratları pilav, makarna, kızartma gibi sağlıklı alternatiflerle tüketmek yine ondan göreceğimiz zararı minimalize edecektir. Örnek vermek gerekirse pilav yanına tüketilen salata, makarna yanına tüketilen fırın köfte, kızartma yanına tüketilen ızgara tavuk kan şekerini yükseltme derecesini düşürecek ve olumlu etki yaratacaktır. Bu şekilde basit karbonhidrat ve sağlıklı seçimlerin bir arada tüketimi kiloyu korumanızda yardımcı olacaktır. Uygulanabilecek taktiklerden bir tanesi de yapılacak kaçamak öğününün günün erken saatlerinde yapılmasıdır.
Yavaş Yeme  Alışkanlığının Sürdürülmesi - Uzman Diyetisyen Elif Bozyel
Yavaş Yeme  Alışkanlığının Sürdürülmesi - Uzman Diyetisyen Elif Bozyel
Metabolizmanın aktif olarak çalıştığı saatlerde tercih edilen kalorisi yüksek öğünlerin telafisi daha kolay olacaktır. Bu nedenle bu tarz besinleri geç saatlere bırakmamaya özen gösterilmelidir. Akşam beşten sonraya bırakılan kaçamak öğünler tartıyı olumsuz etkileyecektir.

Göktürk Diyetisyen Elif Bozyel İletişim

En hızlı kilo verme diyet listesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için uzun yıllardır danışanlarına hizmet veren Diyetisyen Elif Bozyel ile iletişime geçebilirsiniz.
Adres:
Göktürk Mahallesi Göktürk Caddesi No:43/A Göktürk Eyüp Sultan İstanbul
Telefon:
0 532 686 11 11
0 212 812 96 96

1 Yorumlar

  1. Kilo kontrolü, birçok kişi için merak konusu olup, kilo verme sürecinden sonra ideal kiloyu korumak da önemlidir. Verilen kiloların geri alınmaması için doğru beslenme alışkanlıklarının sürdürülmesi gereklidir. Bu süreçte diyetisyenler, kişinin ihtiyaçlarına ve yaşam tarzına uygun beslenme planlarıyla destek sağlarlar. Ömür boyu sürekli diyet yapmak yerine, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıklarını benimsemek önemlidir. Diyetisyen Elif Bozyel gibi uzmanlar, bireylere bu süreçte rehberlik ederek, kalıcı ve sağlıklı kilo kontrolünü desteklerler.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski